صفحه اصلی بیمارستان خاتم الانبیاء| پست الکترونیک |العربیه | English

مقدمه

معمولاً عمده‌ترین فعالیت پزشکان در بیمارستان‌ها، درمان بیماران مي باشد. دستیابی به اطلاعات روزآمد در حرفه پزشکی بسیار حائز اهمیت و استفاده از این اطلاعات به طور قابل توجهی‌ بر تشخیص و پیشگیری از بیماری‌ها و نیز تصمیم‌گیری در مورد رویکردهای درمانی تأثیرگذار است.

افزایش متون و منابع علمی از یك سو و تنوع در نیازهای اطلاعاتی افراد و متخصصان از سوي ديگر، موجب شده است تا دسترسی به منابع علمی چالش اصلی ارائه اطلاعات در عصر حاضر باشد. در راستای پاسخگویی به این نیازها، وجود کتابخانه‌های بیمارستانی به عنوان مراکز متولی گردآوری و تسهیل دسترسی به منابع موردنیاز ضروری است.

کتابخانه بیمارستانی به منظور حمایت از فعالیت‌های درمانی، آموزشی و پژوهشی در بیمارستان‌ها موظف به تهیه اطلاعات موردنیاز کاربران شامل پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان، دستیاران، دانشجویان و پژوهشگران و سایر کارکنان سازمان جهت ارتقاء کیفیت مراقبت از بیماران و سطح سلامت آنها مي باشد.

كتابخانه بيمارستان خاتم‌الانبیاء (ص) با هدف ارتقاء سطح علمی اعضای کتابخانه شامل: اعضای محترم هیئت علمی، پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان، دستیاران، دانشجویان و پژوهشگران و سایر پرسنل محترم بیمارستان از طریق شناخت نيازهاي اطلاعاتي ایشان با توجه به رشته های آموشی و درمانی مرکز، تهیه منابع اطلاعاتی، امکانات و تجهیزات مورد نیاز و همچنین دسترس پذیر کردن آن در محیطی مناسب جهت استفاده اعضا، در تاريخ 2/٢/1382 شروع به کار نموده است و منابع این کتابخانه شامل مجموعه اي گردآوري شده از موضوعات كتابها و كتب مرجع چشم‌پزشكي مي باشد.

رسالت

بیمارستان آموزشی، پژوهشی و درمانی خاتم‌الانبیاء (ص) به عنوان تنها مرکز فوق تخصصي چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد. در این مرکز با استفاده از پرسنل مجرب و متعهد ضمن حفظ کرامت انسانی با بهره‌وری از فناوری اطلاعات و تكنولوژي‌هاي نوين درماني باهدف ایمنی بیمار و ارتقاء مستمر کیفیت، خدمات لازم به بیماران نیازمند ارائه می‌شود. همچنین در این بیمارستان تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در گروه‌های مختلف (فلوشیپ، تخصصي و كارشناسي) با استانداردهای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صورت می‌گیرد.

رسالت کتابخانه بیمارستان، تأمین و تسهيل دسترسي به منابع اطلاعاتي روزآمد برای کاربران شامل پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان، دانشجویان و پژوهشگران جهت ارتقاء کیفیت مراقبت از بیمار است.  ما برآنيم با ارائه خدمات کتابخانه ای جهت کمک به اهداف پژوهشی و آموزشی بيمارستان، در حفظ و ارتقاء سواد اطلاعاتی دانشجویان و جامعه مراجعه کننده نقش موثر و سازنده‌ای داشته باشیم.

چشم انداز

با توجه به افزایش مقاطع تحصیلی در بيمارستان، رشد تعداد دانشجویان و سایر کاربران کتابخانه و گسترش فعالیت های آموزشی و تحقیقاتی در تمامی زمینه ها و نیز توسعه دامنه همکاری های بین کتابخانه ای، ایجاد تحول در امکانات، خدمات و فضای کتابخانه، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. لذا کتابخانه بيمارستان  مصمم است با تعالی امکانات و خدمات خود و با ایجاد محیطی مناسب، ضمن توسعه خدمات به کاربران و سایر ذینفعان و جلب رضایت آنان، روند بهبود مستمر خدمات و امکانات کتابخانه را تحقق بخشیده و به عنوان غنی ترین و فعال ترین کتابخانه در زمینه علوم بهداشتی و سایر موضوعات وابسته مطرح گردد و نسبت به تأمین منابع و اطلاعات مورد نیاز مراجعین به طور مؤثر و سازنده اقدام نماید.

این مرکز مصمم است با تکیه بر الطاف الهی و بهره‌گیری از امکانات و فناوری‌های روز دنیا و شیوه‌های نوین مدیریتی، تا سال 1404 ضمن ارتقاء به بالاترین درجه اعتباربخشی آموزشی و بیمارستانی، جزء 3 مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی برتر کشور در زمینه ارائه خدمات تخصصی چشم شناخته شود.

ماموريت:

کمک به ارتقای دانش تخصصي و  فعالیت های پژوهشی، آموزشی بیمارستان از طریق تأمین نیازهای اطلاعاتی کاربران

ذی‌نفعان كتابخانه بیمارستان خاتم الانبیاء (ص)

• اعضای هیئت علمی بیمارستان و پزشکان
  • دستیاران تخصصی و سایر دانشجویان
  • کارکنان بیمارستان (كاركنان بالينی و غيربالينی)
  • بیماران، همراهان و سایر مراجعه‌کنندگان

نقاط قوت:

• وجود تسهیلات آموزشی و پژوهشی مانند مرکز مهارت‌های بالینی، کتابخانه، سالن مطالعه و در اختیار قرار دادن تجهیزات کامپیوتری مانند سیستم، پرینتر و ...
  • در اختیار داشتن نرم‌افزار کتابخانه‌ای مناسب
  • وجود منابع تخصصی در كتابخانه

نقاط ضعف: